Biografie in het Vlaams

Digital and traditional art creations

Alain (Leon) Galet werd geboren in Parijs op een Belgische vader, vertegenwoordiger en moeder van Zweedse oorsprong, administratief secretaris. Hij leefde zijn jeugd en adolescentie in Pantin, de arbeidersklasse voorstad ten noordoosten van Parijs. Wanneer de gelegenheid zich voordoet, zijn moeder nam haar mee naar de historische monumenten, musea van Frankrijk en Europa te bezoeken tijdens zeldzame reizen naar het buitenland. Op 17, wendde hij zich tot de kunst en is een voorbereiding voor wedstrijden aan de Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts in Parijs, trad hij toe tot het volgende jaar. Trad hij toe tot de modellering workshop Isabelle Walberg, een beeldhouwer die zijn diepe passie voorwaarts voor alle vormen van artistieke expressie, en studeerde ook in de workshops van Caesar, Stephen Martin voor de beeldhouwkunst, Lesley Hamilton voor de fotografie. Hij verliet de Schone Kunsten met een diploma en een verklaring van uitmuntendheid voor het werk op de televisie (SFP), bioscoop en theater (Opéra de Parijs) als beeldhouwer voor de decoratie, terwijl voortzetting van zijn carrière als beeldend kunstenaar in zijn atelier in Montreuil bloot meerdere malen in Frankrijk of in het buitenland.
Na een verblijf aan de Universiteit van Uppsala (Zweden), wendde hij zich tot de Verenigde Staten: New York en Minneapolis, waar hij drie maanden terug als gast artiest en vervolgens als assistent-professor in de Schone Kunsten Afdeling Theater & Universiteit van Minnesota, die hem het diploma "Master of Fine Arts" http://7520.umn.edu/history_1990_4.html.
Tijdens zijn verblijf in Minneapolis voor 5 jaar, ontwierp hij decors, kostuums, verlichting voor het theater of de ballet (Jungle Theater, Park Square ....) en ook een passage in een reclamebureau, terwijl voortzetting van zijn carrière als fotograaf , Schilder en beeldhouwer. Deze verschillende belangen zullen hun smeltpunt te vinden in de ontdekking van de mogelijkheden van de computer van cursussen op het CAD en de ontwikkeling van computer graphics. Terug in Parijs, perfectioneerde hij zijn vaardigheden in het creëren van zitten, krijgt de post-graduate en werd bekroond met een zilveren medaille in de competitie van STEC in Tokio, Japan voor zijn korte film "Nostalgia" http://aii.ensad.fr/PRIV/projet.php?id=314.
Sindsdien woonde hij twee jaar op de Cite Internationale des Arts (Parijs) http://pagesperso-orange.fr/citedesarts/ad-expo-AlainGalet.htm en blijft werken in de digitale fotografie, van fundamenteel onderzoek dat wil meer plastic dan fotografische.